Et trobes a Inici / Informació corporativa / Introducció 14.11.2018

INFORMACIÓ CORPORATIVA.Introducció

Benvinguts a l’Eix Comercial del Raval.

Els orígens de l’Eix Comercial del Raval neixen fa més de 17 anys, quan els comerciants de Nou de la Rambla i rodalies s’associen amb el nom d’Associació Nou Drassanes Comercial. Durant 12 anys Nou Drassanes Comercial dinamitzaria el Comerç del Raval de tal manera que es van anar expandint fins el que coneixem com el “Raval Nord”. Vist que el nom de l’Associació no definia tot el context del Raval en el que s’estava treballant, es va decidir en junta, canviar el nom de Associació Nou Drassanes Comercial per: Federació d’Associacions de Comerciants i Entitats del Raval , l’”Eix Comercial del Raval”. Al convertir-se en una Federació es canviaren els estatuts i entre d’altres coses els presidents de les diferents associacions que en formaren part, varen passar a ser vicepresidents de l’Eix Comerciant del Raval. Des dels inicis fins a l’actualitat, el seu president ha estat el Sr. Enric Sánchez, qui des de bon començament ha lluitat per la millora del comerç al barri del Raval.

La Federació d’Associacions de Comerç i Entitats del Raval l’Eix Comercial del Raval és una entitat sense ànim de lucre que agrupa a set associacions de comerciants del barri del Raval de Barcelona amb la voluntat d’unir tots els comerços del Raval per promoure el seu comerç.

L'àmbit d’actuació de la Federació és el barri del Raval definit per ser un dels barris amb més diversitat social i cultural de la ciutat de Barcelona, geogràficament privilegiat (situació cèntrica) i amb un cens d’institucions i d’equipaments culturals i socials inigualable.

Desde el carrer de Tallers, del Carme, de l’Hospital, passant per la Rambla del Raval, el carrer de Sant Pau, el de Nou del la Rambla i fins a les Drassanes son el centre comercial i social del Raval. Avui dia aquest carrers, juntament amb altres que s’han anat configurant al llarg dels anys, formen un important centre comercial, que ha donat lloc a l’actual Eix Comercial del Raval.

El Raval és un dels barris que més profundament ha canviat en els darrers anys, ja que està rebent importants Inversions municipals i privades, per tal de restaurar-lo i modernitzar-lo. La majoria del comerç existent, més de dos mil botigues, es de caire familiar i tradicional, tan els del comerç al detall com els establiments del sector de serveis. Moltes de les botigues son obertes de fa molts anys, d’altres són de nova arribada. Al Raval s’hi troba de tot, i és de primer interès l’oferta d’alguns carrers, especialitzats en productes concrets.

El barri del Raval de Barcelona es caracteritza per ser un espai:

  • Que ha sofert grans canvis urbanístics, pel desenvolupament del PERI, que fa que sigui un territori amb un cens d’institucions i d’equipaments, culturals i socials inigualable, conformant un Eix Cultural (MACBA, FAD, CCCB, Escola Massana, Biblioteca de la Santa Creu i Sant Pau, Liceu, Biblioteca de Catalunya, Institut d’Estudis Catalanes, Filmoteca de Catalunya, Museu Marítim, el Palau de la Virreina, el Teatre Romea,Reials Drassanes de Barcelona, CIDOB, ...).
  • Amb un elevat índex de població estrangera i /o nouvinguda, aproximadament un 47 % de la població total del barri.
  • Geogràficament privilegiat a la ciutat de Barcelona (situació cèntrica).
  • On s’estableixen gran nombre de noves activitats econòmiques amb una oferta comercial amplia, multiètnica i alternativa.

Aquests factors han modificat la imatge i les dinàmiques comercials i relacionals del barri fent del Raval de Barcelona un focus d’atracció per a les més diverses iniciatives comercials amb una oferta comercial plural de productes i de serveis - que en molts casos responen al perfil de població que s’està instal·lant - i destinades a un ampli ventall de potencials consumidors.

El patrimoni cultural del Raval juntament amb l’elevada concentració d’activitats que s’hi desenvolupen fan que sigui un punt comercial molt atractiu, tant pels barcelonins com pels turistes. Per tant també és un marc privilegiat per al desenvolupament del pla de dinamització que mitjançant accions d’animació i promoció comercial generen inèrcies positives que afecten i beneficien tant a la realitat econòmica i comercial, com a la realitat social i cultural del barri Raval.

Us convidem a descobrir l’Eix Comercial del Raval a través d’aquesta pagina, que esperem sigui una eina eficient pels associats, comerciants, visitants i tots el veïns del nostre barri, el Raval.

BUSCADOR ASSOCIATS

Cercar per activitat
Cercar per associació

DESTACATS

COL.LABORACIONS I SUPORTS

LES NOSTRES ASSOCIACIONS

  • Fundació Barcelona Comerç
  • Ajuntament de Barcelona Promoció Econòmica
© Eix del Raval, 2018. Tots els drets reservats.  |  Contactar  |  Nota legal  |  Mapa de la Web  |  RSS RSS Feeds