Et trobes a Inici / Notícies 19.11.2018

NOTÍCIES

Comunicat de la vocalia de seguretat: càmeres de videovigilància   Enviar a un amic Imprimir
10_06_2009 Comunicat de la vocalia de seguretat: càmeres de videovigilància

En relació amb la intervenció realitzada pel Sr. Josep Maria Nebot, responsable de Seguretat de la Federació d'Associacions de Comerciants i Entitats del Raval, que ha tingut lloc durant el plenari de l'Audiència Pública del Districte de Ciutat Vella el dia 2 de juny de 2009 a les 17.00 hores, i tenint en compte les repercussions mediàtiques que s'han suscitat, la Junta Directiva de la Federació després de reunir-se i estudiar el tema ha decidit aclarir els següents punts:

Des de L'Eix comercial del Raval s'ha realitzat la proposta d'instal•lar càmeres de videovigilància en determinats punts concrets del barri. Aquests punts són els següents:

C / Nou de la Rambla amb les Rambles
C / Nou de la Rambla amb C / Guàrdia
C / Nou de la Rambla amb C / Sant Ramon
C / Unió amb C / Penedides-Sant Pau
C / Marquès de Barberà amb C / Sant Ramon
C / Sant Pau amb C / Arc de Sant Agustí
C / Sant Pau amb C / Sant Ramon
C / Robadors amb C / Sant Rafael (Illa Robadors)
C / Sant Pau amb Avda Paral.lel
C / Hospital amb Pl Sant Agustí
C / Hospital amb C / Robadors-C / Egipcíaques
C / Hospital Triangle entre C / Riera Baixa
C / Roig i Ptge. Sant Bernardí
Plaça del Pedró
Xamfrà C / Tallers, C / Ramalleres i C / Jovellanos
C / Tallers amb C / Sitges
Plaça Castella
C / Joaquím Costa amb C / Ferlandina

Aquesta petició respon a la necessitat plantejada per comerciants i veïns d'adoptar mesures per intentar canviar la dinàmica d'inseguretat que pateix, des de fa temps, el Raval, aquestes iniciatives es realitzen dins del marc de col•laboració que l'Eix comercial del Raval manté amb els responsables municipals en matèria de seguretat.

En aquest marc de col•laboració, es mantenen periòdicament reunions amb els responsables municipals de seguretat. En aquestes reunions s'han exposat les necessitats més peremptòries dels veïns i del comerç, que passen (entre d’altres) per la col•locació de càmeres de vigilància en determinades zones del barri.

No es tracte d'adoptar una mesura massiva, ni descontrolada sinó que aquesta proposta és proporcionada i consensuada amb les diverses associacions que composen l'Eix, que han vist en la seva instal•lació una mesura útil per afrontar la inseguretat que pateixen determinats punts del barri, 18 en concret, que es caracteritzen per la seva conflictivitat històrica.

Reconeixent que en si mateixa no és una sol•lució, des de l'Eix es considera una mesura que a curt termini pot començar a canalitzar la situació actual cap a una lleugera millora, però des de "L'Eix Comercial del Raval" considerem que aquesta ha de ser una entre les moltes mesures que s'han de començar a impulsar per a la millora de la situació que viu al barri del Raval. Com fins ara, des de la Federació d'Associacions de Comerciants i Entitats del Raval, seguirem proposant les mesures que creiem més convenients per al comerç i els veïns del barri, i seguirem treballant en xarxa amb les autoritats competents de la zona, amb tal de donar sol•lucions a la situació actual de deteriorament i degradació que viu el Raval, la problemàtica és molt coneguda per tots; veïns, comerciants i visitants del Raval, i per això un imperatiu de seguretat.

Vocalia de Comunicació
Vocalia de Seguretat
Federació d'Associacions de Comerciants i Entitats del Raval "Eix Comercial del Raval"

BUSCADOR ASSOCIATS

Cercar per activitat
Cercar per associació

DESTACATS

COL.LABORACIONS I SUPORTS

LES NOSTRES ASSOCIACIONS

  • Fundació Barcelona Comerç
  • Ajuntament de Barcelona Promoció Econòmica
© Eix del Raval, 2018. Tots els drets reservats.  |  Contactar  |  Nota legal  |  Mapa de la Web  |  RSS RSS Feeds